Normes i calendari “Lliga Balear”

19 Febrer Trail des Fars (Menorca) 1.000 punts
25 Març  Half Formentera All Round (Formentera) 1.000 punts
15 Agost   Trail de Sant Jordi (Eivissa) 500 punts
05 Novembre   Trail Serverí (Mallorca) 500 punts


La lliga balear de curses de muntanya està composada per les 4 curses que aquí apareixen. Segons el seu grau de dificultat cada cursa té una valoració.

Per tal de completar la Lliga Balear, s’han d’acabar 3 curses.

Segons el reglament de la FBME la puntuació de cada atleta a una cursa està en funció de la posició ocupada i la valoració de la cursa d’acord a les següents regles:

 • Curses de valoració igual a 1000 punts:
  • 1er classificat: 1000 punts
  • 2on classificat: 900 punts
  • 3r classificat: 850 punts
  • posteriors: el 4rt classificat rep 800 punts, el 5è 799 punts i així fins al darrer classificat
 • Curses de valoració igual a 500 punts:
  • 1er classificat: 500 punts
  • 2on classificat: 400 punts
  • 3r classificat: 350 punts
  • posteriors: el 4rt classificat rep 300 punts, el 5è 299 punts i així fins al classificat en la posició 200. La resta rep 50 punts.

En el rànquing de la FBME de la Lliga Balear els atletes s’ordenen de major a menor puntuació acumulada en les 3 millors curses de cada atleta, distingint entre les categories masculina i femenina.

A la classificació de la Lliga Balear de Ranksports podreu trobar, a part de la puntuació acumulada i la classificació segons els criteris de la FBME (a les columnes M Pts FBME i Rank FBME), altres informacions com per exemple la categoria (Cat), la mitjana de les posicions en la general de les curses computables per a la Lliga Balear (M Pos), la mitjana de les posicions per categoria de les curses computables per a la Lliga Balear (M Pos Cat) i el número de curses acabades (#Fin). A més com a novetat també hi trobareu l’índex Ranksports que està en funció del temps oficial en les curses, no de la posició. L’índex Ranksports d’un atleta, per exemple en Joan, en una cursa es calcula d’acord a la següent fórmula:

Index den Joan = 100 * (temps del primer classificat / temps d’en Joan)

La virtut d’aquest índex és que té una interpretació molt senzilla. Per exemple, si en Joan té un índex de 60 vol dir que quan el primer va arribar, per en Joan havia passat el 60% del seu temps total de carrera. Per tant, com més proper a 100 sigui l’índex millor.

A la columna M Index Ranksports apareix la mitjana dels índex de cada atleta en les 3 millors curses de la Lliga Balear i el Rank RS ordena els atletes d’acord a aquest índex.