Normes i calendari “Copa Balear de KmV i cronos”

 

11 Juny   Km Vertical Can Boi-Teix CAMPIONAT CLUBS
18 Juny  Cas Secretari Alaró CAMPIONAT INDIVIDUAL
09 Juliol Penyal d’Honor CAMPIONAT PARELLES
23 Juliol   Santa Magdalena
05 Agost   Barranc Binniaraix NOCTURNA
03 Setembre   Km Vertical Fornalutx-Portell Xtrem

 

La copa balear de Cronos de muntanya està composada per 6 curses. 

Per tal de completar la copa, s’han d’acabar 4 curses.

Segons el reglament de la FBME la puntuació de cada atleta a una cursa està en funció de la posició ocupada d’acord a la següent regla:

  • 1er classificat: 1 punt
  • 2on classificat: 3 punts
  • 3r classificat: 5 punts
  • Posteriors: Punts=posició+3 (exemple: el 4rt classificat rep 7 punts, el 5è en rep 8, etc.)

En el rànquing de la FBME els atletes s’ordenen de menor a major puntuació acumulada en les 4 millors curses de cada atleta, distingint entre les categories masculina i femenina. Per tal d’afavorir la comparació entre els atletes durant la temporada, Ranksports ordena els atletes d’acord a la seva puntuació mitjana i no a l’acumulada. Ambdues classificacions són equivalents quan tots els atletes han completat les sis curses necessàries per acabar la copa.

A la classificació de la Copa Balear de Ranksports podreu trobar, a part de la puntuació mitjana i la classificació segons els criteris de la FBME (a les columnes M Pts FBME i Rank FBME), altres informacions com per exemple la categoria (Cat), la mitjana de les posicions en la general de les curses computables per a la Copa Balear de cronos (M Pos), la mitjana de les posicions per categoria de les curses computables per a la Copa Balear de cronos (M Pos Cat) i el número de curses acabades (N). A més com a novetat també hi trobareu l’índex Ranksports que està en funció del temps oficial en les curses, no de la posició. L’índex Ranksports d’un atleta, per exemple en Joan, en una cursa es calcula d’acord a la següent fórmula:

Index den Joan=100*temps d’en Joantemps del primer classificat

La virtut d’aquest índex és que té una interpretació molt senzilla. Per exemple, si en Joan té un índex de 60 vol dir que quan el primer va arribar, per en Joan havia passat el 60% del seu temps total de carrera. Per tant, com més proper a 100 sigui l’índex millor.

A la columna M Index Ranksports apareix la mitjana dels índex de cada atleta en les 4 millors curses de la Copa Balear de cronos  i el Rank RS ordena els atletes d’acord a aquest índex.

Per últim, P ens informa dels punts (no la posició) aconseguits en la quarta millor prova. Així cada corredor sabrà què ha de fer per a poder millorar la seva puntuació.