Normes i calendari “Copa Balear”

11 Febrer   Atalaia d’Alcúdia MITJA DISTÀNCIA
12 Març   Lloseta Xtrem LLARGA DISTÀNCIA
26 Març   Tomir 42 LLARGA DISTÀNCIA + CAMPIONAT EQUIPS
07 Maig   Vall de Sóller LLARGA DISTÀNCIA
21 Maig   Fita del Ram MITJA DISTÀNCIA + CAMPIONAT CLUBS
10 Setembre   Comuna Bunyola MITJA DISTÀNCIA
 24 Setembre   Trail Palma MITJA DISTÀNCIA + CAMPIONAT CADET /JUNIOR
08 Octubre   Castell Alaró MITJA DISTÀNCIA
29 Octubre   Muntanyes Artà LLARGA DISTÀNCIA
12 Novembre Caimari Epic Trail LLARGA DISTÀNCIA + CAMPIONAT INDIVIDUAL

 

La copa balear de curses de muntanya està composada per 5 curses de llarga distància (LLD) i 5 curses de mitja distància (MD).

Per tal de completar la copa, s’han d’acabar 3 curses de cada modalitat.

Segons el reglament de la FBME la puntuació de cada atleta a una cursa està en funció de la posició ocupada d’acord a la següent regla:

  • 1er classificat: 1 punt
  • 2on classificat: 3 punts
  • 3r classificat: 5 punts
  • Posteriors: Punts=posició+3 (exemple: el 4rt classificat rep 7 punts, el 5è en rep 8, etc.)

En el rànquing de la FBME els atletes s’ordenen de menor a major puntuació acumulada en les 6 millors curses de cada atleta (3 de LLD i 3 de MD), distingint entre les categories masculina i femenina. Per tal d’afavorir la comparació entre els atletes durant la temporada, Ranksports ordena els atletes d’acord a la seva puntuació mitjana i no a l’acumulada. Ambdues classificacions són equivalents quan tots els atletes han completat les sis curses necessàries per acabar la copa.

A la classificació de la copa Balear de Ranksports podreu trobar, a part de la puntuació mitjana i la classificació segons els criteris de la FBME (a les columnes M Pts FBME i Rank FBME), altres informacions com per exemple la categoria (Cat), la mitjana de les posicions en la general de les curses computables per a la copa (M Pos), la mitjana de les posicions per categoria de les curses computables per a la copa (M Pos Cat) i el número de curses acabades de llarga (LD) i mitja distància (MD). A més com a novetat també hi trobareu l’índex Ranksports que està en funció del temps oficial en les curses, no de la posició. L’índex Ranksports d’un atleta, per exemple en Joan, en una cursa es calcula d’acord a la següent fórmula:

Index den Joan = 100 * (temps del primer classificat / temps d’en Joan)

La virtut d’aquest índex és que té una interpretació molt senzilla. Per exemple, si en Joan té un índex de 60 vol dir que quan el primer va arribar, per en Joan havia passat el 60% del seu temps total de carrera. Per tant, com més proper a 100 sigui l’índex millor.

A la columna M Index Ranksports apareix la mitjana dels índex de cada atleta en les 6 millors curses de la copa i el Rank RS ordena els atletes d’acord a aquest índex.